Dé expert in haarwerken en pruiken in Alken (Limburg)

Haarwensen - kinderen helpen, stap voor stap

Welkom bij Haarwensen! Onze missie is om kinderen te helpen die hun haar verliezen door ziekte of behandeling. Jaarlijks worden zo'n 400 à 500 kinderen geconfronteerd met haarverlies als gevolg van chemotherapie, bestraling of alopecia (kaalhoofdigheid). 

Helaas zijn hoogwaardige haarwerken vaak kostbaar, waardoor niet alle ouders zich deze kunnen veroorloven. Daarom is Haarwensen opgericht, eerst in Nederland en sinds 9 februari 2017 ook in België. Tot op heden hebben we al meer dan 1000 kinderen blij kunnen maken met een kosteloos haarwerk gemaakt van echt haar, waarvan 25 in België. Haarwensen is een non-profitorganisatie die zich geheel vrijwillig inzet om bewustwording te creëren, fondsen te werven en haardonoren te vinden. Ons uiteindelijke doel is om alle kale kinderen de mogelijkheid te bieden om kosteloos een haarwerk te dragen en zich weer kind te laten voelen, in plaats van patiënt. In Alken is Hairstudio Luc onze lokale vertegenwoordiger voor Haarwensen. 

Doneer jouw haar

De haarwerken die wij aanbieden worden gemaakt van echt haar. Wil jij een kind het gevoel van zelfvertrouwen teruggeven? Doneer dan jouw lange haar! Wij geven jouw vlecht een tweede leven door deze te verwerken in een prachtig haarwerk dat wordt geschonken aan een kind dat zijn of haar eigen haar heeft verloren. Om jouw haar te kunnen gebruiken, hanteren wij enkele voorwaarden: 

Financiële steun

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen met haarverlies hun zelfvertrouwen terugkrijgen. Met jouw financiële steun kunnen wij de gedoneerde haren laten verwerken tot haarwerken die wij schenken aan kinderen die hun eigen haar hebben verloren. Om een haarwerk te kunnen schenken, hebben we €1500 euro nodig. Help jij ons om een kind weer te laten stralen? Maak jouw financiële bijdrage over via IBAN: BE43 0018 0100 8801. Je kunt ook bijdragen door leuke artikelen te kopen, zoals haarbandjes, klik klaks, poppen, spaarpotten, T-shirts, enzovoort. Deze zijn verkrijgbaar bij Hairstudio Luc, Hoogdorpstraat 17 in Alken. Je kunt ook via de webshop bestellen, maar let op, deze webshop is momenteel alleen actief via de Nederlandse website: www.haarwensen.nl. 

Organiseer een actie of word vrijwilliger

Met behulp van acties vergroten we onze bekendheid, ontvangen we haardonaties en financiële giften. Op deze manier kunnen we nog meer kinderen blij maken met prachtige haarwerken. Je kunt bijvoorbeeld: 

Heb jij een leuke actie bedacht om ons te steunen of wil je vrijwilliger worden? Laat het ons weten! 

Ontvang een haarwerk

Ons doel is om alle kinderen tot en met 18 jaar die hun haar verliezen door een medische behandeling of alopecia, te voorzien van een haarwerk. Naast het schenken van een haarwerk vergoeden wij ook het onderhoud ervan, zodat het haarwerk gedurende de draagperiode van goede kwaliteit blijft. Haarwerken kunnen worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld hierin duidelijk de reden van haarverlies en vermeld ook je naam, adres en geboortedatum. Daarnaast ontvangen we graag foto's, die we uitsluitend gebruiken om de situatie in kaart te brengen. De haarwerken worden op maat gemaakt door haarwerkspecialisten, verspreid over Vlaanderen. In Alken kun je terecht bij Hairstudio Luc. Samen met de haarwerkspecialist gaan de kinderen op zoek naar het meest geschikte haarwerk. Na overhandiging van een doktersattest kunnen de kinderen meestal direct hun haarwerk mee naar huis nemen. 

Meer informatie

Bezoek onze website www.haarwensen.be of neem contact op met Hairstudio Luc, Hoogdorp 17b, Alken, telefoonnummer 011 31 26 65, e-mail: [email protected].